Sayfalar

1 Eylül 2010 Çarşamba

code::blocks'un güncellenmesi

Code::Blocks hakkında temel bilgileri verdiğim Code::Blocks Hakkında ve Code::Blocks'un Kurulumu adlı yazılarımdan sonra sıra geldi onun güncellenmesine.

Öncelikle bize lazım olacak temel bileşenleri ve güncellemeleri bulacağımız adresleri vereyim.

  • http://www.codeblocks.org/downloads/ adresinden Code::Blocks’un kurulum paketini ( binary release ) veya kaynak kodunu ( source code veya SVN ) indirebilirsiniz. Bize şimdilik lazım olan kurulum paketi.
  • Code::Blocks’un şu andaki güncel kurulum paketi olan codeblocks-10.05‘i indirebilirsiniz. Bu noktada şunu belirtmeliyim, Wİndows platformunda kurulum yapılacaksa iki tane kurulum paketinin mevcut olduğunu göreceksiniz. Bunlardan “codeblocks-10.05mingw-setup.exe” yi indirmenizde fayda var zira bu paket içerisinde MinGW’yi de barındırmakta ve harici olarak kurmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değil böylece. Bu yüzden daha rahat olacaksınız.
  • Code::Blocks’un kod yazarları sürekli olarak varsa hataları temizlemekte ve güncellemeler yapmakta. Ancak yapılan her bir güncellemenin var olan en güncel kurulum paketine yerleşmesi zahmetli olacağından “Nightly Builds” adı altında özel bir kısım oluşturmuşlar. Bu kısımda, yapılan her yeni güncelleme paketler halinde yayınlanmaktadır. Bu sayede sürekli olarak güncel bir yazılımınız olacaktır. Şimdi bu adresteki forumdan en güncel başlığı seçip verilen paketleri indirelim. Buradaki forum başlıkları değişken nitelikte olduğu için adres veremiyorum.
  • Genelde üç başlık altında verilen bu güncelleme paketlerine sırayla göz atalım:
    1. “A link to the unicode windows wxWidget dll for Code::Blocks”
    2. “For those who might need this one (when no MingW installed on your system)”
    3. “The 21 August 2010 build is out.”

    bize 1 ve 3 numaralı başlıkların altındaki güncelleme paketleri lazım olacaktır. 2 numaralı paket sistemde MinGW kurulu değilse gerekli olacak olan pakettir. Ancak bizim kurulum paketimiz MinGW’yi de içerdiği için bu pakete hiç gerek yoktur.

  • İndirlen paketlerin “codeblocks.exe” nin bulunduğu dizin ile aynı dizine çıkarılması gerekmektedir.
  • Paketlerden çıkarma işlemi bittikten sonra güncelleme işlemi tamamlanmış olacaktır.

Ayrıca Code::Blocks için hazırlanmış ve plugin‘ler arasında istediğinizi indirebilir ve kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder